Acte de la reunió territorial província Barcelona celebrada el 18 de novembre de 2023

Inici reunió: 10h

Participants: Carles Costas (La Lira), Joan Barnet (Olesa), Ana Bonals (Llinars), Sara Manrique (Ideal Clave), Joaquim Lacasta (Gelida), Joan Xanco (Comtal), Patricia Llaneza (Foment), Manuel Arellano 8Escola d’escacs de BCN), David Paez (Torreblanca), Raul Arza (Ateneu Colón), Pedro Alarcon (Rubinenca), Jose A Garcia (Espluguenc)

  • Calendari esportiu

Presentació calendari per part d’en Ivan Marina. Participacions:

Ana Bonals: Molts problemes per a fer equips doncs Minicopa coincideix amb torneigs de la territorial. Possibilitat de fer-ho el 28 de setembre o en altres dates?

ðIvan: Es mirarà si es pot parlar amb clubs per a pensar opcions de calendari

Patricia Llaneza: Tenim molts torneigs a la territorial de Barcelona. Treure una ronda a un torneig de la territorial en dates de la Minicopa complicat doncs hi juguen adults també.

Joan Xancó: complicat mantenir nivell global de torneigs (molta oferta => difícil evitar solapaments)

Raul Arza: la Minicopa esta molt bé, els nens super contents

ðIvan: pensar opcions de jugar abans o més tard també.

  • Pressupost 2024 / resultats 2023

Explicacions per part de en Ivan Marina. S’està mirant per a jugar al recinte de Fabra i Coats, al costat de la FCE (la fàbrica: nau principal recinte Fabra i Coats). Surt molt bé de preu : lloguer no però neteja sí. Material ràpid de portar

Enguany la fase prèvia del Barcelonès es fa al recinte Fabra i Coats també (desvinculació del CEEB). La FCE ajudarà a tirar endavant aquesta fase prèvia d’edats del Barcelonès.

Alguns torneigs són de nova creació de l’any passat i enguany ajustem ja els números. El Mini-circuit d’Oberts serà una mica més doncs manquen trofeus. Al torneig de promoció hi ha hagut una mica més de despesa de la prevista.

Comentaris:

David Paez => Aquest desquadre el compensa la FCE. La despesa del torneig d’escoles no acaba de quadrar.

ðIvan, costa molt passar nens de escoles als clubs i federar-los. Es per a ajudar a crear un pont entre escoles i clubs.

David Paez => Moda de gratuïtats en altres torneigs ? Possibilitat de pagar torneigs sense que sigui en altres torneigs.

ðIvan, manera de incentivar participar en campionats de Catalunya d’edats

Joan Barnet => Petició aclariment: les fases prèvies no hi ha despeses ni ingressos. Si ajudem als clubs de Barcelona i no als de comarques de Barcelona, hi ha una certa discriminació.

ðEs el primer any i cal veure com anirà, per això es planteja la possibilitat, si el torneig és deficitari, assumir la despesa per la FCE (es una mesura per a ajudar als clubs aquest primer any, despeses de 300-500€ es pensa com a molt). Veurem com va aquest primer any.

Ana Bonals => Campionat BCN territorial edats: hi ha canvis de 2022/23 a 2023/24. Tenint en compte gratuïtats. Pugen despeses per?

ðIvan: hi haurà despeses de pagament campionat d’edats als guanyadors, muntadors, quotes àrbitres… (hi ha temes que pugen costos respecte a l’any passat). Les gratuïtats son pel campió i sots-campió, aniríem a uns 820€ aproximadament segons Ana.

Raul Arza => La idea es que la FCE no ajudi als clubs de Barcelona en el de prèvies d’edats del Barcelonès. La idea és quedar a la par amb el tema econòmic (no ser deficitaris). Hi haurà nens d’escoles que vindran a jugar amb fitxa pont. De cara a altres anys veurem si cal ajustar quota inscripció.

ðIvan: Si hi ha beneficis també van a la FCE

  • Valoració competicions/activitats
    1. Copa Catalana, va anar bé, vam tornar a nº pròxims als màxims amb 148 equips però el cost és molt alt.
    2. Fase prèvia de veterans Barcelona: complicat sempre el grup de +50 que són pocs (ajuntar-los amb els de +65 no doncs aquests es queixen). Veurem com van inscripcions enguany.
    3. Individual edats actius: ha anat molt bé enguany (100 més que l’any passat: 250 inscripcions) però el torneig va allargar-se massa, les rondes anaven molt lentes (més arbitres segur i potser reduir alguna ronda).
    4. Minicopa: per equips d’edats ha anat molt bé a Pallejà. Com taules i cadires les posa ajuntament, econòmicament fem les paus.
    5. Mincircuit: exit relatiu. El primer any 7 torneigs al minicircuit. Problema de difusió potser, ja que al web queda molt amagat.
    6. Territorial Absolut: ha anat força bé, amb nova seu a Llinars, 3 edició amb més participació de la història.
    7. Territorial promoció: ha crescut molt, s’ha passat de 60 jugadors a 125: bona senyal. Caldrà buscar espai que no sigui la FCE.
    8. Lliga escoles online: el primer any no ha sigut èxit però tampoc ha anant malament (40 equips participant). La intenció és seguir creixent.
    9. Concentracions en obert: se n’han fet 1 només doncs complicat trobar dates. És un tema pendent fer-ne més.

Intervencions:

Ana Bonals => Veterans +50 (fer lligueta i després semifinal i final).

ðIvan: Si no saps la inscripció, no pots definir a priori les bases amb un sistema de joc o un altre. És un problema

Patricia Llaneza => El campionat de veterans +50 també té el problema que hi ha tanta oferta a Barcelona que és complicat lligar-ho tot. Els +50 jugant a partir de les 16h és complicat de treure endavant doncs encara laboralment estan actius.

Espluguenc : És més fàcil treure aquest punt del reglament de competicions, sobre el mínim de 25 jugadors, Iván no és un invent de la FEDA o la FIDE , es una proposta de la FCE del 2009 que va modificar el reglament, la FIDE no posa límit al mínim de jugadors per fer un suiss

ðTemes reglamentaris hi ha una comissió, amb lideratge arbitral segurament, que es posarà amb millorar i portarà propostes de canvis/millores.

ðPatricia Llaneza: per a torneigs privats si que hi ha la limitació, però no per a torneigs oficials, per exemple campionat femení de Catalunya.

Raul Arza: Comissió per a trampes en torneigs online estaria bé que hi fos en els torneigs (amb clàusula de inscripció al torneig), per a evitar suspicàcies d’algú que pot fer trampes de forma molt evident.

ðIvan, en competicions federades, sempre es pot reclamar al comitè de competició.

  • Resultats activitats (no són dades complertes)

Ivan: no variarà massa, però complicat tenir tots els números tancats (cal ajuda de la tresorera i ho gestionarà – son petites coses però). Es valoren els torneigs un per un, però en general cada torneig té les dades econòmiques esperades.

De cara a properes edicions, la idea es limitar el grup A del territorial absolut a mínim 1950 ELO (hi ha hagut gent de 1700 apuntat al grup A que perjudica mitges per a normes de mestre català).

ðPatricia Llaneza: validar si es pot fer la limitació d’ELO doncs és classificatori pel campionat final de Catalunya (els dos primers classificats de BCN jugaran la final de Catalunya).

  • Ajudes als clubs col·laboradors

S’ha pujat alguna partida pel cost de muntatge. El tema de seus a la territorial individual absolut si tornen a ser 4 es multiplicaria per 3 en lloc de x4.

  • Proposta activitats de promoció a l’exterior

David Paez: normalment els ajuts van a clubs més grans. Els clubs petits que ajuden, mirem de cuidar-los també

ðIvan: les ajudes es liciten, i tothom pot optar. Hi ha alguns ajuts que s’han atorgat a clubs que no són grans. Hi ha competicions que son més per a clubs amb més capacitat certament, però altres no.

Ana Bonals: Dins del grup de whatsapp de la territorial de Barcelona l’Ivan informa al grup i es pot estar més informat de les coses que s’ofereixen.

Raul Arza: no són ajuts, son compensacions per a les hores de feina que es fa en aquestes tasques i que si les avalues amb detall amb el temps invertit segurament no compensen.

  • Propostes de clubs:

No ha arribat cap proposta.

  • Torn Obert de paraules:

Carles Costas : agrair la feina feta per Ivan a nivell de la territorial i a la part del Barcelonès especialment a en Raul Arza per liderar la nova competició de les prèvies d’edats del Barcelonès. També indicar a nivell personal que canviaria de club i territorial a nivell federatiu el 2024 (canvi al Montblanc, Conca de Barberà, Tarragona) tot i que seguiré sent soci de La Lira (Barcelona). A la assemblea de dissabte vinent estaria ja representant al Montblanc.

Raul Arza: Agrair feina feta per tots, especialment Ivan per la feina feta i la transparència en la feina feta. Si es pot indicar en les peticions de la FCE si cal gent o gent i material per algun tema.

ðIvan: Ja es fa així de fet en general, diferenciant.

David Paez: Agrair feina feta Ivan i disculpar-se per si quelcom ha estat malentès en algun moment.

Patricia Llaneza: intentarà retransmetre assemblea per Twiter, per a donar més transparència i informació.

Es tanca la junta de clubs de la territorial agraint la presencia i participació per part de tots en Ivan Marina a les 11h 50m.

 

Vilanova i la Geltrú, a 7 de desembre de 2023

Ivan Marina de la Torre

Delegació Territorial de Barcelona