Segona jornada de la Lliga Catalana d'Escacs 2024. A la Divisió d'Honor alguns equips ja han mostrat evidències que lluitaran pel títol, però encara és d'hora per a confirmar-ho perquè es percep molta igualtat en alguns matxs, i comptarà molt no tenir baixes importants. Si més no, els favorits al títol han aconseguit resultats positius. En aquesta jornada es varen retransmetre els matxos entre Olot - Ateneu Colon i Platja d'Aro - Barcelona.

Moment del matx entre l'Olot i l'Ateneu Colon que va acabar en empat a 5 punts.

En el primer grup de la Divisió d'Honor, el Colon Sabadell ha guanyat per 7,5 a 2,5 el primer punt de la Lliga a casa amb autoritat davant el Terrassa que acumula dues derrotes. Intens el partit entre Olot i l'Ateneu Colon, que ha finalitzat en taules a 5 punts. Les victòries del GM Levan Aroshidze al capdavant sumat als bons resultats dels darrers taulers de l'equip olotí els ha permès arrencar mig punt davant de l'Ateneu Colon que aspira a lluitar pel títol. Partit igualat a priori entre el Figueres i el Cerdanyola del Vallès, però unes relliscades importants en alguns taulers ha fet que el punt se n'anés cap a Cerdanyola després que el partit acabés amb el resultat ajustat de 4 a 6. Amb aquest segon punt aconseguit davant de dos equips gironins, els vallesans encapçalen en solitari la classificació del Grup I. Important la victòria per 7,5 a 2,5 del Mollet al local del Tres Peons. Els de Mollet s'han presentat a Barcelona amb un equip força més reforçat que la jornada anterior i no ha donat opcions als graciencs a poder treure un millor resultat.

Pel que fa al segon grup de la Divisió d'Honor, hem tingut el duel entre dos equips debutants a la categoria: Vila Olímpica i Llinars, amb victòria per la mínima, 5,5 a 4,5, pels barcelonins. Valuós punt del Vila Olímpica de cara a l'objectiu de la permanència, mentre que els de Llinars se situen amb zero punts a la cua de la classificació. El Barberà continua intractable, assolint un segon punt davant d'equips rivals pel títol. En aquesta segona jornada, el Barberà es desfà del Sant Andreu per un còmode 7,5 a 2,5 gràcies a les victòries dels cinc primers taulers. Victòria complicada del Barcelona davant d'un reforçat Platja d'Aro. Els barcelonins s'enduen el punt després de guanyar per 4 a 6 a l’equip empordanès, que ja ha demostrat que ho donarà tot per estar entre el grup dels que lluitaran pel títol. Finalment, victòria del Foment Martinenc per 6 a 4 davant de l'Andorra que fa que els de Sant Martí es col·loquin colíders del Grup II juntament amb el Barberà.

Imatge de partides en joc en el local de l'Esplugues.

Pel que fa a Primera Divisió, en el Grup I el Lleida ha obtingut la seva segona victòria consecutiva, aquest cop per la mínima davant d'una forta Gramenet. La Lira Vendrellenca prem l'accelerador per retornar a la màxima categoria com més aviat millor després de vèncer amb claredat al Castelldefels per 6,5 a 3,5. D'aquesta manera es compliquen les coses pel Castelldefels que juntament amb el Comtal romanen amb zero punts a la cua de la classificació. Duel destacable entre Salauris i Peona i Peó, dos clubs aspirants a l'ascens a Divisió d'Honor, que ha acabat a favor dels tarragonins per 7 a 3. En el segon grup de la Primera Divisió, el Cor de Marina de Badalona també prem l'accelerador pel retorn a DH, aquest cop enduent-se amb facilitat a l'Agustí per un ampli 9 a 1. El Catalunya-Joviat també compte les victòries per jornades després de guanyar a casa del Calldetenes per un clar 2,5 a 7,5. L'Ateneu Colon B, juntament amb el Cor de Marina i el Catalunya-Joviat, se situa colíder amb 2 punts després de derrotar per 6,5 a 3,5 al local del Sant Boi.

Local del nou club de Sant Cugat, el Club Escacs Dostorres Sant Cugat.

Enllaços de retransmissió

Tots els resultats